четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Натискат свидетели да топят Алексей Петров

Posted on 1:31 by Admin

Жалбата на адвокат Йордан Киров, защитник на единия от задържаните в акцията "Наглите" Даниел Димитров - Релето, е една от най-коментираните сред магистратите тези дни. В нея Киров твърди, че клиентът му е бил принуждаван в кабинет на шеф на ГДБОП да признае, че Алексей Петров му е поръчвал убийства.
След отказа на Релето да каже подобно нещо, той е бил бит.
За случая преди време съобщиха няколко жълти вестника, а по-късно той бе разказан и във в. "24 часа", където бе публикувано и факсимиле от жалбата на Йордан Киров.
Репортери отправиха запитване към прокуратурата дали е възможно да направят интервю с Даниел Димитров, който бе готов да разкрие подробности по скандала. Официалният отговор не закъсня. Прокурорът обаче бе категоричен, че подобни изявления ще попречат на разследването. Тогава Алексей Петров все още не беше задържан.
Дни преди задържането на бившия съветник в ДАНС той е получил есе-мес от небезизвестния Красьо Черния, когото въобще не познава.
Защитата на Алексей Петров смята, че подобни действия на МВР недвусмислено говорят, че в момента упорито се търсят хора, които да дават "правилните" показания срещу задържания, дори те да не се познават с него.
Още повече, че вицепремиерът Цветан Цветанов отправи горещ апел към гражданите да помагат, ако са мачкани от Октопода.
В магистратските среди са категорични, че главната задача на вътрешния министър тези дни е да открие годни доказателства за обвиненията срещу Петров, като вероятно те ще бъдат отново от анонимни свидели. Защото засега съдът прояви твърде малка взискателност спрямо тях.
Коментарът на Ина Лулчева по този повод бе: "Нито един гражданин не може да бъде привлечен като обвиняем, ако няма събрани достатъчно доказателства. Ако съдът казва, че ще задържи някого с много малко доказателства, това дава възможност за произвол и може в един момент да рефлектира върху всеки един от нас".

No Response to "Натискат свидетели да топят Алексей Петров"

Leave A Reply