неделя, 21 февруари 2010 г.

Жоро Главата: Прокурори ме карат да лъжа за Маргините

Posted on 13:34 by Admin

Георги Славов, известен като Жоро Главата, се сдоби със скандална слава в пловдивския следствен арест. Синът на сикаджийския бос Стоил Славов нападнал в конвойна кола Николай Проданов, задържан по искане на американските власти за опит за сексуално насилие на психично болна млада жена. В щатите настоявали да им бъде предаден, защото не се явил на съдебен процес там. Бодигардът на Славов - Пламен Иванов - Дебелия, който също е арестуван, не останал безразличен към здърпването и се намесил да предпази шефа си. Проданов, който чака екстрадация за Америка, подал жалба, че бил ударен от Главата и Дебелия. Леката телесна повреда е нанесена на 4 февруари, докато петима арестанти били придвижвани до ареста, след като давали показания из различни полицейски управления в Пловдив или пък са чакали за мерки в съдебната зала. Проданов си е изкарал медицинско. Главата отрича да го е удрял, а адвокатите му твърдят, че търсеният от Америка арестант сам се наранил, защото е паднал в конвойната кола, докато се движели по разбитите пътища и безбройните дупки в квартал "Кючук Париж", където се намира арестът.
Повече от месец Жоро Главата е задържан по обвинение за хулиганство пред нощния клуб "Бедрум" в Пловдив, а за неправомерна стрелба в ареста с него е и бодигардът му Пламен Иванов - Дебелия. Славов попадна в килия след сблъсък между неговата охрана и гардовете на автомобилният състезател Владимир Арабаджиев. Така и не се разбра за какво са се карали групите на Главата и Арабаджиев, но единият попадна в ареста, а другия ходи по състезания в Абу Даби.
Славов и Иванов поискаха да бъдат пуснати в понеделник от съда в Пловдив, който обаче не уважи искането. Когато разбира накъде вървят работите, Главата реши да играе с открити карти. Неочаквано за адвокатите, както и за майка си Вера и приятелката си Яна, дъщеря на алкохолният бос Миньо Стайков, направи скандални разкрития. "Двама души от ВКП в София дойдоха преди двайсетина дни в килията при мен. Дадоха ми един лист и искаха да подпиша показания срещу Красимир Маринов - Големия Маргин и Сако (Стефан Бонев), който бе задържан за заплахи към убития радиоводещ Боби Цанков. Отказах, защото имам малко дете и искам да е добре", обявил Главата пред съда.
Той твтрди, че с показанията трябвало да уличи Големия Маргин като шеф на наркокартел. Не е ясно дали ще се проверят изявленията му.
Георги Славов се появи в съдебната зала с марков анцуг "Адидас", както и същите маратонки, но през цялото време бе с качулка на главата. Не я свали, защото в затвора нямало фризьор, който да го подстриже както искал и правел всеки месец в София. В същото време бодигардът му се бе изтупал с костюм и черно палто. очаква се до месец пловдивската прокуратура да внесе обвинителен акт по скандала в "Бедрум".

No Response to "Жоро Главата: Прокурори ме карат да лъжа за Маргините"

Leave A Reply