неделя, 28 февруари 2010 г.

Брад Пит се отрече от сестра си

Привидно милозливият Брад Пит е изключително коравосърдечен, отчитат с потрес негови близки. Съпругът на Анджелина Джоли не пожелал да плати скъпо струваща операция на сестра си Джули. Оправдал се, че изживява "финансови несгоди" и не е в състояние да поеме лечението.

"Това звучи цинично. Само за една роля в момента той получава 20 милиона долара", дивят се от семейното обкръжение на актьора.

Джули Пит страдала от изключително рядката кръвна болест таласемия. Докторите преценили, че е необходимо присаждане на костен мозък, както и пълна подмяна на кръвта. Цялата сложна манипулация трябвало да бъде извършена в Париж и струвала около 80 000 долара. Джули и нейният съпруг Томас (рекламен агент) не смогнали да съберат сумата и се обърнали за помощ към Брад Пит. Той обаче се измъкнал с йезуитското оправдание, че е във финансова криза.

"Постъпката всъщност е типична за Брад, няма какво да се чудим. Напълно в неговия стил е да нехае за семейството си", коментират възрастни роднини на холивудския идол.

Силвестър Сталоун бе набеден за гей

Силвестър Сталоун бе набеден за хомосексуалист от свой бивш сътрудник в импресарската си къща.

Рамбо уволнил преди месец младежа, а той, за отмъщение, дал интервю за местен таблоид, в което обявил: мускулестият идол е гей!

Според уволнения Сталоун на няколко пъти му посягал и му предлагал секс. Той отказал и по тази причина бил изхвърлен на улицата. Интимните приятелки на Силвестър знаели за навиците му, но си държали езиците зад зъбите.

"Толкова е идиотско, че е под нивото ми да коментирам", отвърна уязвеният мъжага.

Той твърди, че няма да търси правата си по съдебен път, нито ще тръгне да се саморазправя физически с клеветника.

Бритни преспа с гаджето на Кайли

Бритни Спиърс е откраднала любовника на колежката си Кайли Миноуг, гръмна в последния си брой британското списание "ОК". 22-годишната британска поп звезда изкарала страстна нощ с френския киноактьор Оливие Мартинес, който доскоро се водеше официален приятел на австралийката Кайли. Еротичният епизод се разиграл в края на миналия май на Лазурния бряг в Кан, посочва изданието.

По същото това време Бритни бе във Франция за концерт в рамките на голямото си световно турне. След шоуто в Париж изпълнителката отскочила с едномоторен самолет до Ривиерата и изкарала три бурни нощи в Кан. Именно там пътищата и се пресекли с плейбоя Оливие, който снимал филм в едно от казината на тузарския курорт.

"Факт е, че Оливие направи първата крачка. Представи и се, запознаха се, обяви, че и е голям почитател и нещата потръгнаха от само себе си", разказва приятел на лекомисления киноактьор. Според някои версии Бритни изобщо не е съзнавала,че флиртува с приятеля на конкурентката си Кайли Миноуг. Просто се е забавлявала в компанията на красив и интелигентен мъж. Развоят на събитията бил повече от естествен: Мартинес придружил Бритни в хотелските покои.

"Ако Оливие наистина си е легнал с Бритни, не мога да му се сърдя. Тази малка кучка действа възбуждащо на всички мъже", коментира озлочестената Кайли Миноуг пред репортер на "ОК".

Блондинката Колийн: Рууни ме оковава с белезници

Звездата на "Манчестър" Уейн Рууни е истински звяр в леглото. Това разкрива в сензационно интервю миловидната му годеница Колийн. "Той иска от мен доста нетрадиционен секс. В началото това ме притесняваше, но вече между нас цари пълна хармония", признава блондинката.

Колийн твърди, че Уейн си падал по садомазохистичните изпълнения. Обичал да я оковава в белезници, да връзва краката и за леглото и да я обладава напълно неподвижна.
"Боли ме, стена от болка, но търпя, защото знам, че го прави от любов, а не защото е животно", отсича всеотдайната приятелка на нападателя. Признанията на Колийн скандализираха добрия вкус във Великобритания. Не закъсняха и коментарите на колеги на Рууни.

"Свикнал съм да гледам на Уейн като на някакво бебешорче - свито и затворено в себе си. А ето какво се криело зад тази повърхност", казва треньорът на "Манчестър" Алекс Фъргюсън.

Азис се натиска да лапне 1 милион лева

Най-известният чалгаджия поискал рекордният хонорар, за да води ново предаване по Би Ти Ви или Нова

Най-известният БГ чалгаджия Азис е поискал умопомрачителните 1 милион лева, за да влезе отново в ролята на тв водещ. В края на миналата година попфолк идолът Васил Боянов остана без работа, след като вечерното му шоу по "Про.БГ" беше спряно заради нисък рейтинг. На всеослушание Васко заяви, че планира отново да се върне към музикалната си кариера.

"Писна ми да се потя всяка вечер под светлината на ярките прожектори. Уморих се да играя роли и да разпитвам разни хора за неща, които въобще не ме интересуват. Направихме добро шоу, но явно хората не успяха да разберат нашите послания.

Шефовете на "Про.БГ" ми обясниха, че трябва да се разделим заради ниските рейтинги, но аз вече бях решил да се махна", заяви Азис малко след като разбра, че договорът му няма да бъде продължен. Според източници от ръководството на частната медия известният певец е успял да прибере около 900 хил. лева за изявите си като водещ във вечерното шоу. Огромният му хонорар заинтересува и данъчните, които направиха щателна проверка на личното му счетоводство.

"Навсякъде се тръбеше, че данъчните са погнали фолкпевиците, но в действителност ченгетата на НАП започнаха първо с Азис. Буквално го разпердушиниха от проверки. Явно някой беше предупредил Васил какво го очаква и той беше взел всички необходими мерки. Данъчните не откриха никакви нередности", обяснява известен музикален продуцент, запознат с делата на Васил Боянов.

Чалга изпълнителят плаща огромни данъци заради високата си заплата като водещ, но това не го стряска. На Азис явно му хареса да води свое предаване и да прибира тлъсти суми в банковата си сметка. След края на вечерното си шоу неуспелият водещ е готов за нови предизвикателства. Той уж обещава само да пее, но в същото време започва да звъни на телевизии и продуценти с молбата да му намерят нова работа.

"Азис има страшно високи финансови изисквания и това стресна шефовете на Би Ти Ви и Нова. Желанието му е да получава по един милион на година, за да води свое шоу в някоя от двете най-големи родни телевизии. В момента няма кой да плати подобни пари, въпреки че ексцентрикът определено би бил интересен на хората, ако му се измисли подходящ тв формат, в който да участва. Някои от по-малките телевизии също се ослушваха дали не могат да го наемат, но финансовите му претенции наистина са респектиращи", обясни един от големите продуценти в България. Самият Азис няма никакво намерение да отстъпва.

"Хората харесват това, което правя, и са готови да платят по сто-двеста лева, за да ме видят на живо в кръчмата. Босовете на телевизиите също ще трябва да платят добре, за да печелят от моето име. Имам си достатъчно пари и няма да остана гладен, ако никой не ме наеме. Работил съм за името си и не желая да се продавам на безценица", твърдо заявява Азис. Колегите му от фолкгилдията злобничко коментират, че той ще трябва да бъде малко по-спестовен в следващите месеци.

"Всеки изпълнител знае, че дори и месец да те няма на сцената, после трудно се връщаш отново на върха.

Този бизнес е истинска месомелачка. Трябва постоянно да правиш нови и нови парчета, за да те канят за живи изпълнения. Азис доста отдавна не се беше появявал с нова песен. Сега измисли някакви трикове, като си смени имиджа и пусна малко реклама, но това не е достатъчно. Ще му трябва време да се върне на върха. Борбата ще е жестока", категорична е близка до Азис фолкдива. Костинбродският славей се изсмива на подобни констатации.

"Пълни глупости са, че нямам участия. В момента много внимателно подбирам ангажиментите си.

Не пея по селски вечеринки както правят някои мои колеги. Вече мога да си позволя лукса да избирам кой ангажимент да приема", категоричен е изпълнителят на някои от най-незабравимите чалга хитове.

Въпреки оплакванията на фолкгилдията настъпващата криза явно не успява да засегне Азис. Той въобще не започва разговор за платен ангажимент, ако му съобщят първоначална оферта по-малка от седем хиляди лева.

Костинбродският славей прави всичко възможно отново да върне интереса на публиката към своята особа и да увеличи още повече финансовите си претенции. Успоредно с търсенето на нова работа в телевизията Азис се е заел да си търси и ново гадже, фолкидолът уж завъртя любов с Бобчо, както наричаше галено своето мъжко гадже. Двамата се натискаха по заведенията, за да може Азис да влезе в устата на клюкарите. Измамата не мина и никой не се заинтересува от измислената връзка. Много скоро скандалният певец разкара Бобчо и тръгна да си търси нова жертва. Научихме от приятели на певеца, че той има нова слабост. В апартамента му живее изящният Тихомир.

"Тишо е страхотен красавец. Добре сложен, със зелени очи и гъста черна коса. Не се отделя от Васко. Сигурно е с поне седем-осем години по-малък от него, но не изглежда много стреснат от ВИП обкръжението на Азис", разказва приятелка на певеца. Самият изпълнител засега отказва да обяви на всеослушание къде и как се е запознал с Тихомир, но пред най-близките си хора е обявил, че най-сетне е срещнал мъжа на живота си.

Кой загроби "Кремиковци"

Как се е източвал "Кремиковци" през годините? Кой е стоял на входа и изхода на металургичния комбинат, през който са минавали много от далаверите на прехода? Дали някои от главните действащи лица в порочните схеми не се представят днес като основни обвинители на т.нар. група на октоподите.

Документите по всички приватизационни сделки по закон трябва да се пазят 50 години. Затова е крайно време те да бъдат извадени на светло, за да стане ясно кой и как се е облагодетелствал от някогашната индустриална перла на социализма.

Лилян Вачков
Той е бивш шеф на "Кремиковци" в периода 1991 -1997 г. Вачков е близък приятел на Иван Татарчев, подсъдим за рушвет с прокурор по делото Нестор Несторов.
Документите показват, че е получил касетофон от гръцка фирма, за да й продаде евтино метал.
През 90-те години на миналия век той сключва първата корупционна сделка - брои милиони на офшорна фирма, за да достави прочутите рейсове "Блубърд", които да превозват работниците. Автобусите се търкалят и до днес в комбината.
Лилян Вачков е частник, който се занимава днес с метали.

Муравей Радев
Когато Иван Костов идва на власт, той назначава свои доверени хора, за да осигури безпроблемната приватизация на комбината. Лично поставя за шеф Дилян Димитров.
Принципал на комбината е финансовият министър по онова време Муравей Радев. Тъй като предприятието има огромни дългове, задачата на Муравей Радев е да проучи всички възможности, за да напълни джоба на държавата.
Вместо Муравей Радев да изпълни тази задача и да стабилизира "Кремиковци", той прави всичко възможно да го продаде за 1 долар на Валентин Захариев.
Няма конкурс, не се водят преговори. За да се избегне състезанието, юридическата форма, под която се продава комбинатът, е "преговори с потенциален купувач". Скандалното е, че преди приватизацията не е направена никаква ревизия за състоянието на предприятието.

Филко Славов
Шефът на баретите е назначен за заместник-шеф по сигурността. И досега не е ясно колко пари е получило от "Кремиковци" МВР по времето на филко Славов, за да изхранва служителите си? Не е известно също колко на брой служители на МВР са охранявали "Кремиковци"? Какви са били заплатите им?
Днес филко Славов мълчи.

Дилян Димитров
Назначеният от Иван Костов шеф на "Кремиковци" има трима синове. Единият от тях - Доброслав, днес е депутат от ГЕРБ. Другият му син Илиян е изкупил каквото е възможно в Монтана, откъдето е фамилията.
Интересно е как ръководител на държавна структура става впоследствие богат частник, който се занимава със същия предмет на дейност?
Днес Дилян Димитров има фирма, която се занимава с метали.

Росен Евтимов
Той е един от заместник-шефовете в държавния "Кремиковци", който отговаря за сигурността. Евтимов е съпруг на секретарката на тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев.
Росен е шеф на фирмата "Лидерман". Той е човекът, който е изкупувал навремето земи около "Кремиковци" за 30 стотинки на кв. м, когато предприятието е било държавно.

Тоти Бенчев
Заместник-директорът на Дилян Димитров е отговарял за спортните прояви и културно-масовата дейност. Схемата на разплащания е била следната - дава му се готова продукция, той я реализира както прецени и с получените пари плаща заплати на най-различни хора. Сред тях са куп известни естрадни певици като Лили Иванова, която е била назначена на щат кранистка, Йорданка Христова и други техни колежки. "Кремиковци" е поддържал футболен отбор и е развивал богата читалищна дейност.
В архивите на комбината се пазят документи, от които става ясно, че в кабинета на Тоти Бенчев често е била засичана съпругата на Димитър Цонев - Марияна, която е спечелила доста пари от продажбата на метали, защото е била посредник при сключването на много от сделките. Един ден украинци внасят суровина за 3 млн. долара. Тоти Бенчев не я плаща, след което получава инфаркт, а по-късно и мозъчен удар. Днес е в инвалидна количка и много иска да говори за схемите на източване на комбината.
Никой обаче не го търси.

Валентин Захариев
Това е човекът, който купува комбината за 1 долар. Сделката е една от най-грандиозните в годините на прехода, защото след това Захариев го продава за 121 млн. долара на Прамод Митал.
По времето, когато "Кремиковци" е държавен, Захариев е спонсор на фондация "Демокрация" с 15 000 лв. След като придобива комбината, той започва да спонсорира фондацията на жената на Иван Костов "Бъдеще за България".
През 2008 година Митал намира все още нещо за крадене, защото продава за 30 млн. евро шлаката на братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Дамбовците.
След успешната сделка с Митал Валентин Захариев купува няколко фабрики в Косово, Кърджали, Лесковец вече като частник.
Днес той е прехвърлил цялото си имущество на офшорни компании. Захариев е осъден на 400 млн. лв. от българския съд заради неизпълнение на приватизационния договор.

Мария Мургина
Бившата шефка на НАП е опрощавала ДДС-то на Валентин Захариев. И досега не е ясно защо го е правила? По какъв закон и по какав ред?

Андрей Стефанов
Съпругът на Жени Живкова е собственик на фирма "Омега". Днес той е собственик на фабрика за производство на тръбни кутии, като получава метала от "Кремиковци". В периода на управление на БСП купува и "Софстрой".

Ване Сотивор
Отвлеченият бизнесмен и дъщеря му държат всички фабрики в комбината. Последователно те изкупуват рума на комбината, който е 5000 кв.м, както и прочутото читалище, където са се изявявали не една и две заслужили и народни певици.
Най-голямото източване Сотиров прави чрез купони. Каква е схемата? "Кремиковци" раздава купони на свои служители и ги задължава да купуват хранителни стоки от обектите на Вене Сотиров.
Това е източване чрез търговия и хранене и става дума за много пари, тъй като схемата обхваща хиляди хора.

Валери Симеонов: Дори не познавам Петров. Как ще правя партия с него?

Валери Симеонов е собственик на телевизия СКАТ, откъдето навремето започват публичните изяви на Волен Сидеров, помогнали му впоследствие да оглави "Атака". Откакто Сидеров се превърна в главна опора на сегашното управление, той започна да сипе хули срещу бившия си работодател, наричайки и телевизията, в която е работил навремето, "мафиотска". Решихме да поговорим с Валери Симеонов за идейната еволюция на Сидеров и за истината на техните отношения.

- Г-н Симеонов, вероятно сте чули изказването на Волен Сидеров, че телевизия СКАТ и вестник "Галерия" са медии на мафията. Как ще коментирате?

- Не би трябвало да коментираме думите на човек, който, както се знае, доскоро беше на лечение. Състоянието, в което се "намира, не му дава възможност добре да прецени и да осмисли нещата, така че не бива да вземаме на сериозно тези приказки. По-добре да изчакаме да се пооправи и тогава да го попитаме. Нека да не сме жестоки и да не се нахвърляме върху този все още неоздравял човек.

- Но самият той тръгна също от СКАТ, не е ли поведението му вид хамелеонщина? Не можете така великодушно да го отминете, позовавайки се само на неговото състояние.

- Поведението на всеки си е негова работа. Въпрос на мироглед и морал. Какъвто му е моралът на човека, така говори. Не е нужно да обясняваме на вашите читатели и на целокупния народ откъде тръгна "Атака" и самият Волен Сидеров. Нужно ли е да припомняме как, когато нямаше подкрепата на "Атака", Сидеров се яви на кметските избори и събра едва 1700 гласа, а две години по-късно успяхме да вкараме в парламента с около 400 000 гласа една абсолютна група народни представители. Хората ги знаят тези работи.

- И все пак, като шеф на СКАТ, какво ще кажете - медия на мафията ли сте?

- Изключително гнусна клевета! Каква мафия, какви пет лева? СКАТ беше телевизията, която плащаше изключително високата цена за подкрепата, бих казал, даже за създаването на една партия, коренно различна от останалите. Една партия, която имаше предназначение да се бори със статуквото. Цената беше висока както в икономически план, така и, ако щете, като санкции от СЕМ, глоби, непрекъснати проверки и непозволени удари от страна на управляващите.
СКАТ беше тази, която беше заклеймявана както от президента, така и от министър-председателя Сергей Станишев. По негово разпореждане телевизията бе проверявана до май 2009 г., а през ноември започна следващата проверка, разпоредена от новите властимащи. Така че пак сме в състояние на перманентна проверка.

- Какво би следвало да се случи, когато Сидеров излезе от това си състояние?

- Изключвайки общите приказки, които изприказвах за отношението на властта и на институциите към СКАТ и опитите да я смачкат като телевизия, мога да припомня и ударите, които понесохме от престъпността, която до голяма степен винаги върви с властта. Престъпността винаги е проекция на управляващите.
Многобройните случаи на подпалване на автомобили, последните случаи на подпалване на офисите, битите журналисти, счупените камери, всичко това, което при нас е ежедневие, е една доста тъжна история, която Волен Сидеров доста добре познава. Същият този Волен Сидеров, който преди година и половина се цепеше по митингите, че Валери Симеонов имал качествата да бъде министър-председател на България. Пазя си го на запис и онзи ден го пуснах по СКАТ.
А сега, буквално месеци след изборите, излиза, че Валери Симеонов е част от мафията в България. Моите чувства нямат значение. Мисля, че друг ще прецени постъпките на Волен и неговите думи и ще се погрижи да има възмездие.

- Какви пари получи Сидеров от СКАТ?

- Конкретно не бих могъл да кажа. Каквото съм имал възможност да помогна, съм помагал за създаването на "Атака", тя тръгна благодарение на СКАТ - за вестника, който се издържаше от нас, обзавеждане, практически всичко. Оборудването на всички клубове в Бургаска област - 14 на брой, и не само там. Разходите по всички митинги и мероприятия, дори и хората, които работеха в офиса, бяха на заплата в СКАТ. До последно шофьорът на Волен беше също на заплата от СКАТ, охраната му също. Но някак си не ми е приятно да говоря по този въпрос.

- Значи става въпрос за крупна инвестиция, която сега обаче работи срещу вас?

- Не бих казал огромна. Знаете ли, не ми е било целта да се прави някаква инвестиция, от която да се чакат дивиденти впоследствие. Всичко, което съм правил, съм го правил от сърце, с пълното убеждение, че правя нещо полезно за България и продължавам да мисля, че така е трябвало да постъпвам.

- Вярно ли е, че сте имали намерение да правите партия съвместно с Алексей Петров?

- Ами аз този човек не го познавам, от къде на къде ще партия? И до настоящия момент - също, виждам го по вестници и телевизии, като го показват. Как така ще тръгна да правя партия с някой непознат? Това са глупости. Че аз с Яне Янев, с когото казват, че от септември съм щял да правя партия, се запознах на 11 февруари. Най-малкото нямам никакви политически амбиции. Затова казвам - човек, който не се е доизлекувал напълно, да не му обръщаме внимание. Ако ме попитате дали, както твърди г-н Сидеров, на всеки абонат на телевизия СКАТ му подаряваме вестник "Галерия и това не е вярно.

Тук става въпрос за изключително грозен опит за употреба на политиката за лични цели. Хората влизат в политиката обикновено с по-висши идеи и намерения, а тук се стигна дотам, че политиката на "Атака се употребява срещу конкретни лични неприятели, той явно за такъв ме приема. С някакви елементарни жалки напъни се опитва да насочи интереса на ДАНС и силовите институции в България срещу СКАТ. Толкова е прозрачно, че не може да бъде повече. Грозно и жалко е и хората го виждат.

- Не само срещу СКАТ, но и срещу "Галерия"...

- ...И за целта използва всякаква възможна трибуна, като се започне от телевизионни студия, мине се през вестникарски публикации, и то забележете, основно в медиите на Ирена Кръстева където като че ли просто има абонамент.
И всичките му възможни интервюта се използват, за да се хвърля кал срещу хората, които е маркирал като лични неприятели.
И това го прави в качеството си на лидер на парламентарна група. Което е недопустимо в едно цивилизовано общество - да използваш политиката за лични цели.
Да не говорим за това, че всъщност другото, което го кара да бъде толкова изключително активен, е неприятният факт, че той трябва да обясни на своите избиратели за резкия обрат в политиката на "Атака", за пълното пренебрегване на принципите на програмите на тази националистическа доскоро партия и превръщането й в едно жалко умилква-що се коте около партията, която е на власт.
"Атака" се превърна в предния отряд на ГЕРБ.
И не дава никакви обяснения за тези 150 хиляди евро, с които е задължил всички кандидати за депутати на избираеми места в България! Става въпрос за не по-малко от 40 човека, които в момента са изцяло в зависимост. Тяхното имущество, както на семействата и родовете им, е в ръцете на ръководството на "Атака".
Всичко това е регистрирано при нотариус, извършени са такива неправомерни подписвания чрез измама на хората, които не са знаели какво разписват, но са били подведени да разпишат документи за огромни суми по 300 хиляди лева, които ги правят роби. Тези, които са в Народното събрание, също са подписали, и това превръща парламентарната група на "Атака" в партия, която е изцяло в ръцете на офшорна фирма.

Ето на тези въпроси трябва да даде обяснение Сидеров, но той е предприел тактиката на настъпление в името на девиза, че нападението е най-добрата защита.

- Рейтингът на Волен Сидеров падна с близо 13 пункта, какво политическо бъдеще му предричате?

- Няма друго какво да бъде, когато една партия измени на принципите си, когато се обезличи напълно, и то не по силата на политическата обстановка, а по силата на чисто парично-стокови отношения, които тази партия е завързала с по-богати партии чрез Сидеровци. Няма бъдеще една такава партия.
Никой няма да прости продажбата както на идеите, така и в чисто финансов план продажбата на тяхното доверие. 400 000 човека вложиха своето доверие в "Атака" и то беше продадено. Политическо брокерство беше извършено, търговия от най-грозен тип. Идеите бяха изтъргувани за пари.

- Притеснен ли сте от това, което се случва в България днес?

- Не се изживявам като политически анализатор, за да давам оценка. За мен политическата обстановка не е особено стабилна и резултатите от последните изследвания показват несигурност. Въпреки че ГЕРБ продължава да поддържа сравнително висок процент, сами виждате, че рейтингът й пада, и то с десетки надолу.
И то друго не може да бъде. ГЕРБ проявява изключително несериозно отношение към властта и държавността. Наскоро чух една фраза, която ми хареса - "играят си на държава". Според мен в момента ГЕРБ има много сериозни проблеми от гледна точка на липса на принципна политическа програма, с която да бъде оздравена страната.
Няма такъв гръбнак тази партия. Виждате как постоянно гласуват решения, които после се отменят по принципа проба-грешка. По този начин не може да се ръководи една държава.
Редно е Бойко Борисов да събере необходимите специалисти и да изясни сам на себе си ще повишава ли, или ще намалява данъците. От друга страна, е добре, че проявява изключителна чувствителност към реакциите на обществото, но не може така да я кара без програма.
Другото лошо е, че няма шансове за политическа стабилност с оглед ниския рейтинг на останалите партии. А това е така, защото в България няма опозиция В момента тя се свежда до нашите две медии - СКАТ и "Галерия", и донякъде РЗС. Това е, друга опозиция няма. Не може да има стабилен политически дуализъм, който е основата на политиката на всяка държава, когато няма противопоставяне между власт и опозиция.
Обстановката у нас е ненормална. Прекалено претенциозно беше от страна на ГЕРБ искането веднага след изборите да получат 50 процента подкрепящи ги в парламента, иначе нямало да управляват. Откъде накъде такъв комфорт? Няма такава държава, която да печели с 50 процента избори. За какво сте влезли в политиката, г-н Борисов. След като хората са ви гласували най-високия процент, макар и 40, седнете и се разберете с другите партии, за да имате някакъв коректив.
Това неговото не е демокрация, а МВР.

Първанов предложил на Алексей да оглави разуснаването

В последните месеци преди показния си арест Алексей Петров е получил няколко съблазнителни оферти за заемане на висши държавни длъжности. Отказал ги е всичките!

Това донасят информатори от горните етажи на властта. Въпросните информатори са потресени, че първенците на републиката, които буквално допреди дни са ухажвали Алексей с оферти за назначения, сега един след друг се отричат от него.

"Нима за някакви си 24 часа внезапно узнаха, че е бил мафиот или „октопод"? Това е абсурд и илюстрация на тоталния страх, който цари от правителството", коментират нашите източници. В разгара на публичния си конфликт с премиера Борисов за посланическите назначения президентът Първанов е потърсил подкрепа от Алексей Петров. Това се е случило на специална среща между двамата в резиденция "Бояна" в началото на ноември. Както е известно,тогава се заговори за импийчмънт (отстраняване от длъжност) на държавния глава, а депутати от ГЕРБ и ДСБ дори изявиха готовност за подобна акция.

За да спечели агента под прикритие и настоящ "баш октопод" на Своя страна, президентът му предложил да стане зам.-шеф на националната разузнавателна служба.

Петров, който е доцент и преподавател в УНСС, трябвало да поеме икономическите въпроси в родното разузнаване.

Алексей обаче за пореден път демонстрирал странна и почти фанатична лоялност към стария си боен другар от каратето - Бойко Борисов. Офертата била отхвърлена и Петров не заел явна страна в скандала между първите двама в България.

Малко по-късно Борисов и Първанов тихомълком се разбраха и заровиха томахавките. Цената на този съюз засега не е ясна, но държавният глава - след едноседмично изчакване, преди дни се изказа пред "Дарик", че подкрепя операция „Октопод".

Но не засегна контактите си с Алексей Петров.

Арестант №1 на България получил през есента и друго заслужаващо внимание предложение - да стане съветник в Главна прокуратура!

Там предвиждали да създадат спецзвено за борба с организираната престъпност. Алексей трябвало да бъде назначен във въпросното звено и да координира връзките между обвинители, МВР и ДАНС - нещо, което той вече беше вършил в предишната си битност на съветник на Петко Сертов.

Третата оферта за Петров дошла от... възможно най-върлия му опонент и хулител днес - лидера на "Атака" Волен Сидеров.

През ноември Сидеров и Петров се срещнали в хотел "Радисън" срещу Народното събрание. На рандевуто Волен поискал от Алексей да му ходатайства пред Яне Янев и РЗС, които трябвало да уредят вливането на "Атака" в структурите на европейските консерватори. В замяна Петров можело да получи стола на... вицепремиер в едно бъдещо коалиционно правителство на ГЕРБ и "Атака".

"Алексей прие подобни идеи като несериозни", твърдят приближени до агента под прикритие.

Факт било обаче, че Волен Сидеров имал и друга среща с Петров - някъде през пролетта на 2009 г., непосредствено преди парламентарните избори. Тогава видният атакист отишъл на басейн "Спартак" заедно със съпругата си Капка Георгиева.

"Не може ли ние да получим някое скандално докладче на ДАНС - от тия, дето ги даваш на Яне Янев?", запитала простодушно г-жа Георгиева.

Има съмнения, че контактът между Петров и Сидеров е бил документиран.

Меглена Кунева е истинската заплаха за Борисов

За разлика от компрометираното БСП и разпадналия се проект на Яне Янев и Алексей Петров, Меглена Кунева наистина може да бъде истинска алтернатива на Бойко. Отказът от тлъста заплата на еврочиновник, за да се върне в България и да се отдаде на политиката, е странно за българските политически нрави, основани на личното облагодетелстване. Това вещае сериозни проблеми за ГЕРБ на предстоящите президентски избори.

Те се важно изпитание за управляващите, независимо дали на тях ще се явява Бойко Борисов, или другият им рейтингов играч - Цветан Цветанов. Кунева и Бойко произхождат от едно политическо котило - това на царя. Ясно е, че около Симеон все още има сериозни фактори, които нямат полза от еднолична власт в България.

Все пак олигарсите със сериозните икономически интереси не обичат рисковете и винаги търсят алтернативни пътища за развитие (спасение). Същите, които извадиха царя. срещу Иван Костов през 2001 година, ще извадят и Меглена Кунева срещу Бойко през 2011,
без да им мигне окото. При това и Костов допусна грешката да не предложи на Симеон друг съблазнителен пост като президентския, за да го откаже от изборите. Дали и Бойко няма да съжалява, че не направи Кунева отново еврокомисар, а рискува със спорната Румяна Желева?

Едно е сигурно. Управлението на ГЕРБ е основано на силата и засегна доста икономически интереси, които няма да останат безучастни. БСП не спи, а вече се ослушва за алтернативи. На всичко отгоре мирът между Борисов и Първанов изглежда крехък и нищо чудно президентът да заложи на Кунева, която е близка до неговите кръгове. Първанов
има полза да удари Бойко, преди да сдаде поста.

Като прибавим и проевропейските либерали от НДСВ и ДПС, зад кандидатурата на Кунева за президент се нарежда страховита армия. Меглена Кунева има и силна европейска подкрепа и това прави уравнението за Бойко много трудно. Да прибавим, че бившата еврокомисарка обвиненията за корупция към тройната коалиция не я ловят. Обвиненията от Борисов към нея, че не е огласила злоупотребите на Станишев и Доган в Брюксел, звучат повече като негово оправдание защо не я предложи.

Дали накрая ГЕРБ няма да се принуди да пропусне президентските избори, както вече стори при втория мандат на Първанов. Същия ход изигра и царят при спечелването на първия си мандат. Очакванията сега към Бойко Борисов са той да се яви и да спечели от раз изборите за президент. Всичко друго ще му изиграе много лоша шега.

Ким се събира с Алек

Ким Бейсинджър иска да се събере наново с бившия си съпруг Алек Болдуин. Героинята от "Девет седмици и половина" жадувала за любовните ласки на тъмнокосия актьор. Преди около седмица двамата неочаквано бяха засечени да вечерят заедно в рибен ресторант в Маями. Ким не пожела да коментира дали това е началото на някакво затопляне. "Алек си остава мъжът на моя живот, само това мога да ви кажа", твърди русокосата сексбомба.

Уинона отърва кожата

Уинона Райдър отърва кожата и няма да получи присъда по обвинението в джебчийство, което и бе отправено от нюйоркската полиция. Както е известно, именитата актриса изпадна в конфузна ситуация, след като ченгета я пипнаха да краде в елитен магазин за дамско бельо. Съдията обаче прецени, че постъпката на Уинона е била неволна. Сега тя ще плати единствено 3000 долара компенсация на управата на магазина.

Моника Люински забременя

Моника Люински е бременна, твърди австралийското списание "Хелоу". Бившата любовница на Бил Клинтън очаква дете от проспериращ чикагски адвокат на име Пол Мъган. Интересното е, че Пол е семеен и няма никакво намерение да се развежда със законната си половинка. "Нещата в любовния ми живот винаги са били сложни. Така е и сега. Нямам обаче никакво намерение да махам детето. Напротив, ще го гледам, дори и без баща му", категорична е Люински.

Пребиха Холи Бери

Холи Бери е настанена в болница след жесток побой, предадоха световните агенции. Носителката на "Оскар" е била пребита от съпруга си Ерик Бенет. В момента двамата са в развод и поделят с грозни спорове фамилното наследство. В пристъп на ярост Ерик ударил Холи с тежък сребърен свещник по главата. Крехката звезда припаднала. Подплашеният Ерик повикал линейка, която транспортирала жертвата до най-близката болница в Лос Анджелис.