събота, 27 февруари 2010 г.

Гласят Боримиров за шеф на "Левски"

Кръг около новите управници на държавата взема най-популярният клуб от Тодор Батков

Даниел Боримиров ще се върне на бял кон на "Герена", носи мълвата около стадион "Георги Аспарухов". Борето е фаворит за шефския пост в "Левски". Зад него стои кръг от фирми, които имат намерение да инвестират в клуба и да отнемат властта от Тодор Батков. Мустакатият адвокат нееднозначно показва, че не е в състояние да се справя с издръжката на "сините" и през седмица-две обяснява задъхано пред медиите колко му е трудно.

Тодор Батков ще бъде принуден да сдаде властта в "Левски" от среди, гравитиращи около новото правителство. Въпреки че се натиска на ГЕРБ и Бойко Борисов като гайка около болт, бившият агент на Държавна сигурност няма почти никакви шансове да задържи властта в най-популярния български клуб. "Батков да даде акциите така, както ги получи на хора, които имат капацитета да управляват "Левски" и да го изведат от кризата", призова Даниел Боримиров бившия си шеф.

Мустакатият бос направи "Левски" за посмешище и акумулира негативизма и отрицателните емоции на милиони „сини" запалянковци. Това щяло да бъде използвано от кръгове, които са близки до новите управници в държавата. Те щели да се настанят трайно на "Герена", да инвестират и да направят дългосрочна програма за стабилно развитие на "Левски". Лично премиерът Бойко Борисов, който е върл левскар, имал намерение да изчисти любимия си клуб и да въведе шампионски ред на стадион "Георги Аспарухов".

Министър-председателят, който си давал сметка как президентът Георги Първанов спечели от лансирането на "Титан" в ЦСКА, обещал да уреди любимия си отбор е нови и надеждни собственици. Стратегията за смяната на караула щяла да не се различава от тази, с която Батков и неговите предшественици купиха "Левски" от Томас Лафчис. Тогава кръгът около Майкъл Чорни принуди със заплахи бившия вратар да продаде акциите си, които представляваха мажоритарен дял от ценните книжа.

Слави на процедури във Военна болница срещи 2 бона

Слави Трифонов напълно се е фиксирал върху здравето си, твърдят хора от неговия екип. Най-новата мания на водещия е всеки месец да прекарва по няколко часа на профилактични процедури във Военномедицинската академия.

Трифонов посещава инфекциозното отделение на здравното заведение, където се подлага на сеанси в специални барокамери. Водещият се

вмъква в стъклена камера, където е затворен херметически. През това време докторите му пускат 100 процента кислород. Само няколко минути от процедурата струват 500 лв. Процесът обаче понякога продължава до час и половина, за които Дългия плаща около два бона. Слави държи визитите му в болницата да са дискретни и затова ходи на сеансите рано сутрин или късно вечер. Лекарите твърдят, че той се подлага на скъпите и модерни сеанси не за да се излекува, а просто профилактично. Пускането на 100 процента кислород имало много тонизиращ ефект - с него се стимулира активността на централната нервна и имунната система, зарастват труднолечими рани и се ускорява оздравителният процес на организма.

Трифонов има основание да се тревожи за здравето си, защото премина през куп перипетии напоследък.

През 2007 г. той получи ретробулбарен неврит на лявото око и за няколко месеца не водеше предаването си.

Тогава го заместваше Росен Петров. По-късно шоуменът се възстанови, но все още носи слънчеви очила пред камерите. Известно време Слави използваше и бастун заради проблеми с краката. Явно гологлавият водещ е решил да се презастрахова от нови здравословни неблагополучия с помощта на кислородната атака, коментират хора от най-близкото му обкръжение.

Барети пребили погрешка главния комисар Калин Георгиев

Доста солиден бой от своите подчинени изял главният секретар на МВР Калин Георгиев. Любопитната случка и до днес е основна тема на разговор в почти всяка полицейска компания. Веднага след престижното си назначение Калин Георгиев започнал да демонстрира активност, която за съжаление му коствала един як пердах.

Главният секретар научил, че в един от столичните квартали се провежда операция на баретите и отишъл лично да проследи задържането на опасните бандити. Против всички правила Калин Георгиев също нахлул в къщата, където се провеждала акцията и се насочил към мястото на събитието. В този момент цивилният висш полицай бил засечен от огромен маскиран боец в пълно бойно снаряжение.

По всички правила на своята професия баретата, без да задава въпроси, хванал с две ръце новодошлия и с едно премятане го пратил на земята. След това затиснал своята жертва и му заповядал да не мърда. Ошашавеният и зле натъртен главен секретар някак си успял да издума името и чина си.

„Шефе, легитимирай се, преди да нахлуваш така", процедил маскираният и изправил своя началник, изтупвайки го от прахта.

Самият Георгиев осъзнал грешката си и не не правил проблем на подчинения, който го метнал с ловка хватка на земята. За негово съжаление историята не останала в тайна и сега се е превърнала в забавен анекдот, който задължително се споменава по време на всеки полицейски купон.

Прокурори и Гиньо Ганев обядват в басейн "Спартак"

Видни градски прокурори на София често са обядвали на басейн "Спартак" в компанията на Алексей Петров.

Това си спомнят служители в ресторанта към комплекса.

Въпросните прокурори са все още действащи и сега са сред обвинителите на "октопод №1". В същото време, на обедите на "Спартак", те са демонстрирали върло приятелски и, едва ли не, угоднически настроения спрямо Петров, припомнят си очевидци на любопитните сценки. Банкетите с Алексей са се провеждали редовно през зимата на 2008 - 2009 г., когато той бе съветник в ДАНС и движеше, общо взето, цялата система за сигурност у нас.

Друг редовен "клиент" на "Спартак" и до наши дни е омбудсманът на републиката Гиньо Ганев. Според запознати той принадлежал към най-близкото обкръжение на Петров.

Ахмед Доган дал банкет за ареста на Алексей Петров

Сред най-доволните от ареста на Алексей Петров бил лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Сокола припознавал агента под прикритие като основен свой враг още от времената на тристранната коалиция.

"Той няма да му прости ареста на Ахмед Башев и опитите му да извади на бял свят някои от далаверите на ДПС в министерствата на бедствията и авариите и

на земеделието, коментират осведомени.

Още докато Станишев бил премиер, Доган поставял ултиматум Петров да бъде уволнен от ДАНС. Скандалният агент не бил удобен както за боса на ДПС, така и за фигури от неговото обкръжение, свързани с финансовия сектор. Сергей обаче проявил нетипична твърдост и отказал да се съобрази с волята на коалиционния партньор.
"Сега думата на Ахмед май се чува повече, отколкото в предишното правителство", обобщават ситуацията политолози.

Те припомнят, че от великите закани на Бойко Борисов да се разправи с мафията в ДПС не е останала и следа.

Веднага след ареста на Алексей Петров пък Ахмед Доган дал пищен банкет пред най-приближените си в боянските сараи.

Oбраха Виктор и Биляна в Белгия

Младите певци на "Пайнер" Виктор и Биляна останаха без цялата техника, която носели със себе си за участия в Белгия. Огромният куфар, в който били натъпкани всички микрофони, лаптопи и пулта, заминал в незнайна посока. Изпълнителите влезли в заведение, от което да си купят кафе и за минута изпуснали от поглед куфара със скъпата техника. В следващия момент той липсвал.
Двамата били особено притеснени, защото не знаели как ще осъществят участието си вечерта в град Гент. Все пак продуцентите им реагирали светкавично и им изпратили нови синбеци, като използвали апаратурата на заведението, в което имали изява.
По-страшното за Виктор обаче било, че на лаптопа му има много негови голи снимки. Бив шият шивач на Галена е много притеснен да не би някой да ги разпространи в интернет.
Колежката му Биляна го успокоила, че това едва ли ще се случи. След участието си двамата се разделили, защото тя хванала полет за САЩ, където живее гаджето й.

Играчи съдят ЦСКА

Андоне да ми плати заплатите до лятото, призовава Кирил Котев

Нов грандиозен скандал назрява в Борисовата градина, след като треньорът на ЦСКА Йоан Андоне обяви на кои футболисти няма да разчита през пролетта. Бившите национали Кирил Котев, Йордан Тодоров и Владимир Манчев както и Орлин Орлинов, Александър Бранеков, Димитър Илиев и Ивайло Петров - Пифа, се оказаха ненужни. Клубните началници са решили да помолят играчите да разтрогнат договорите си по взаимно съгласие, за да не им плащат неустойки. Вместо това шефовете на "Титан" ще получат призовки за съдебни дела.
"Тук не са познали - коментира Кирил Котев. - Последното нещо, което ме вълнува, е дали на някого му е изгодно от сегашната ситуация. Нямам намерение да разтрогвам договор по взаимно съгласие. Ангажиментите ми с ЦСКА са до лятото и ако не си намеря нов отбор, който да ме удовлетворява, оставам на "Армията". Андоне да се разбере с шефовете кой ще ми плаща заплатите. До края на седмицата ще реша бъдещето си. Оферти не липсват."
Към Котев предложения са отправили няколко клуба, между които е и вечният враг "Левски". Защитникът обаче изключва варианта да продължи кариерата си на "Герена". Най-близко до подписа му е бившият му клуб "Локомотив" (Пд). На "Лаута" са фаворити за привличането и на другия най-конвертируем футболист от изгонените Йордан Тодоров. За десния халф също има варианти да продължи в "Левски", "Славия" или "Черно море".
Не ни ли намерят нови отбори и спрат ли да ни плащат, ще стигнем до съда, твърдят прокудените футболисти. Единствен ветеранът Владо Манчев не гледа толкова черно на случилото се. Нападателят дори обмисля да спре с активната състезателна кариера, в която е обличал екипите на 5 елитни френски и испански клуба. "Тази година навлизам в Христовата възраст и не виждам някакви кой знае какви хоризонти в големия футбол. Имам сили да поиграя още малко, но ако не получа удовлетворяващо ме предложение, няма да остана на всяка цена на терена", твърди Владо.
Другият ветеран на "червените" Ивайло Петров също е пред отказване от футбола. Вратарят навършва 37 години през май и към него няма абсолютно никакъв интерес от страна на първодивизионен български клуб.