вторник, 2 март 2010 г.

Петър Вучков води "Минута е много" с два инфаркта

Posted on 13:57 by Admin

Бащата на телевизионните състезания в българския ефир - "Минута е много", стана на 30 години. Въпреки смазващата конкуренция на продукции по чужди лицензи като "Стани богат", "Колелото на късмета" и още много други телевизионната надпревара успя да се пребори за зрителския интерес през изминалите три десетилетия.

"Харесват ни заради липсата на агресия в играта за разлика от скъпите западни продукции", казва създателката на тв състезанието Лили Райчева. "Не изкушаваме състезателите с големи парични награди и затова всеки, който идва при нас, разчита на знанията си, а не на късмета. Освен това при нас за 1 минута се задават повече въпроси, отколкото в други състезания за цяло предаване. Това прави "Минута е много" доста динамична игра."

Първоначално предаването е замислено като продукция само с пет излъчвания. Впоследствие шоуто продължава, като Лили Райчева и екипът и искат да го прекъснат на стотното предаване през 1987 г. Заради големия зрителски интерес обаче от БНТ решават да продължат. И така, вече 30 години.

Анимираното човече и репликите му "Браво", "Грешка", "Ами сега?" и "Няма време!" стават емблема на телевизионното шоу още от самото начало.

Именно от фразата "Няма време!" Лили Райчева създава и първата конкурентна програма на "Минута е много". В нея победителите от "Минута е много" се срещат с претенденти да ги надвият. В "Няма време" се извършва революция в ефира - въпросите се задават чрез компютърна програма.

През изминалите 3 десетилетия е имало и много трудности. "Минали сме през куп перипетии. Важното е, че продължаваме, съхранихме екипа и се борим. Водещият Петър Вучков на два пъти имаше сериозни здравословни проблеми със сърцето, прекара инфаркт, но зрителите това не ги интересува", разказва Лили Райчева.

Засега предаването има договор с БНТ до края на 2010 г, "Явно още не е дошло времето да се разделя с шоуто. Когато настъпи този час, искам официално да си кажем "сбогом" със зрителите, а да не се изгубим, както стана с много други предавания", казва Лили Райчева.

No Response to "Петър Вучков води "Минута е много" с два инфаркта"

Leave A Reply