четвъртък, 4 март 2010 г.

Ивана: Не съм имала връзка с Бойко Борисов

Posted on 0:51 by Admin

Вече 10 години Ивана е най-обичаната фолкпевица у нас. Отдавна не брои наградите си, а преди дни бе отличена със специална награда „Певица на десетилетието" на телевизия „Планета". Ивана не се притеснява говори за фолка преди и сега, за войната между поколенията в жанра, за ударите под кръста. Ивана изповядва разочарованията си в любовта и проблемите си с килограмите. Признава, че за десет години на няколко пъти е била на път да се откаже от музиката завинаги. Разочарована е за развитието на фолкмузиката у нас през последните години. Всичко, за което мечтае, е една спокойна вечер, в която да гледа някой любим филм.

Бившият ми мъж не даваше да пея, искаше да си стоя у дома.

Кой ще търпи постоянното ми отсъствие?

Затова сигурно съм вечно сама. Така и не намерих любовта на живота си, но това не означава, че съм спряла да търся", разказва Ивана. През годините е забърквана в авантюри с много мъже. Пловдивският бизнесмен Георги Гергов и премиерът Бойко Борисов са само част от тях.

Ивана подписва договор с музикална компания „Лайнер" на 29 години. Митко Пайнера я открива в заведение в Харманли и веднага и предлага подкрепа. Заради възрастта си Ивана не вярва в успеха. Признава, че на тази възраст повечето и колежки се пенсионират. Успехът не закъснява. Първата и известна песен остава емблематична и до днес „100 патрона".

„В началото не вярвах в тази песен. Един ден просто се събудих, излязох и „100 патрона" звучеше от всяка кола, от всяко заведение", връща се назад във времето Ивана. Кариерата и потръгва, но започват неприятностите в личния и живот.

„Научих се сама да правя всичко. Много неща се изписаха за мен, но не съм имала връзка с Бойко Борисов."

Преди няколко години Ивана е на крачка да се раздели с музиката завинаги. Надрусано дебеловрато момче нахълтва в хотелската и стая и опира пистолет в челото и.

„Животът ми мина като на видео, само че наобратно, в рамките на 10 секунди. Беше огромен шок. Когато се прибрах в Айтос, бях отслабнала с няколко килограма", спомня си певицата. Кариерата на Ивана започва в най-мутренските години. Не крие, че е пяла на почти всички подземни босове.

"Пеех и се страхувах.Сега е по-спокойно."

Звездата на „Пайнер" от години води безмилостна война с килограмите. Ивана отново напълнява, след като преди време се стопи до неузнаваемост.

„Вече се уморих. Почти не ям, но не мога да отслабна. Имам и алергия, която допълнително усложнява нещата. Цял живот завиждам на момичетата, които ядат по много и нищо не им се лепи. При мен не става. Пробвала съм какво ли не. Не мога да вървя срещу природата", казва Ивана. Изпълнителката е наясно, че е твърде далече от типичния образ на фолкпевица.

„Днес всичко е различно. Силиконът стана Задължителен. Почти няма певица без пластични операции". Ивана споделя за една от най-големите си грешки. Пластична операция за уголемяване на гърдите. Прави я преди време, но и до днес съжалява.

„Не знам дали ще повярвате, но я направих заради мъж. Бях много влюбена. Може би беше отчаян опит да остана млада ", спомня си Ивана. Певицата споделя, че не се мери с по-младите си колежки.

„Чак война на поколенията няма, но вече има база за сравнение. Всяко ново нещо, разбира се, е по-хубаво и по-интересно от старото. Но това означава ли, че е по-добро. От сцената на зала едно на НДК певицата благодари на феновете, че я харесват такава, каквато е.

„Благодаря ви, че през всичките тези години не се повлияхте от липсата на скандалност в поведението ми, от наднормените килограми и от това, че не сме на 18". Певицата признава, че злобата и завистта във фолкжанра не са обикновена измислица.

„Няма какво да деля с никоя. Връщам се оттам, откъдето другите певици сега отиват. Видяла съм много. Няма как да се чувствам в сянката на по-младите колежки, ние сме различни", разкрива Ивана. Изпълнителката е убедена, че представата за фолкмузиката и певиците у нас вече е изкривена.

„Интересът е кой с кого е спал, имаш ли силикон, каква кола караш. Така и не се научих да създавам скандали. Не съм безгрешна, но ми е крайно неприятно, когато в последните години певица стана синоним на евтина жена. В същото време плейбекът е почти навсякъде. За мен това е неуважение към публиката. Не може просто да си отваряш устата", категорична е Ивана. Според звездата на „Пайнер" завинаги са си отишли големите пищни концерти, които се правеха преди време.

„Хората се отегчиха от безкрайни риалити шоута, от така наречената благотворителност, от концерти, конкурси, от смс-и за какво ли не. И за да се направи нещо уж ново и интересно, да се впечатлят зрителите, започва плагиатстване на визии, поведение, тв формати... Което на моменти даже е грубо и вулгарно. Е, нормално е хората да кажат: Това вече сме го виждали! Няма новаторство, няма свежи идеи. Всичко се копира", убедена е Ивана. Певицата е категорична, че кризата се отразява сериозно на фолкжанра.

„Имат ли хората пари и работа, ще имат и възможност за забавления. Намаляха ангажиментите по нощните заведения и клубовете. " Въпреки това покани за Ивана не липсват. Признава, че хонорарите са по-малки. Примата на фолка върти заедно с баща си и фирма за автобусни превози в родния си Айтос. Компанията излизала на загуба няколко месеца подред, затова през изминалата година Ивана се разделя и с частния си бизнес.

„Ситуацията е много тежка за дребни фирми. Преди време исках да инвестирам, да помогна на родителите си да се занимават с нещо, но последната година не се издържаше", признава Ивана. Напоследък певицата има и проблеми с данъчните. Ивана се оказва в Топ 3 на най-богатите фолкпевици у нас.

„Ценя парите и харча с мярка. Имам спестявания в няколко банки, изплащам кредит. Не се боя от проверките. Толкова пъти съм се ядосвала, че в нашия бизнес толкова хора прикриват доходи. Като глупава жена, в стремежа си да съм изрядна, от години плащам каквото трябва и каквото не трябва, имам и счетоводител", разказва певицата. Въпреки славата и парите в банковата сметка, Ивана иска да я възприемат като обикновен човек. Няма охрана, разхожда се сама из улиците на Пловдив, където живее. Случвало се е да прибира фенове по домовете им.

„Едно дете беше избягало от дома си, 3а да дойде на мой концерт. Слава Богу, разбрах какъв е случаят и го върнахте обратно." Ивана не иска да знае последните клюки около нея. Не и правят впечатление. Преди години се притеснява как слуховете ще се отразят на дъщеря и. Подхвърлянията в училище, че майка и е „чалгаджийка" са само част от злобните подмятания.

„Вече не съм толкова интересна, защото не се Забърквам в интриги", казва певицата. Последната новина за нея е, че се е събрала с бившия си съпруг.

„Няма нищо такова. Видяхме се на рождения ден на дъщеря ни Теодора. Имаме съвсем нормални отношения. " За певицата най-голямата лъжа по неин адрес си остава новината за връзката и с Бойко Борисов. Въпреки че двамата са се засичали само на концерти, Ивана вярва в успеха му като премиер.

„Всички очаквате от Бойко да направи чудото. Да се събудим и той да ни е решил всички проблеми. Но имайки предвид кризата и авторитета на държавата навън, много ще му е трудно. Ще му трябва и воля, и характер, и твърда ръка. Ако Господ обича Бойко Борисов, ще му даде кураж и здрави нерви да си свърши работата заради всички нас".

Ивана не харесва определението „певицата на народа", но самият премиер се е шегувал с нея, че тя има народната любов, за която политиците само мечтаят. Заради феновете си певицата не се отказва от участия, макар и вече да не издържа на темпото.

„В една седмица оперираха баща ми, имах концерт в Истанбул, наградите на „Планета" и още пет участия. Преуморена съм много отдавна, но няма начин." За да издържи на напрежението, Ивана напълно се е отказала от светския живот. Не ходи по партита, не чете жълти вестници, рядко дава интервюта. Това е нейният начин да запази нормалния си начин на живот.

„Нямам време за нищо. Искам някоя вечер да сготвя у дома и да гледам някой филм. Не ми се е случвало от години. Имам участия до късно през нощта, после или спя на хотел, или пътувам. Ставам по обяд и към 7 тръгвам за поредното участие", споделя Ивана.

No Response to "Ивана: Не съм имала връзка с Бойко Борисов"

Leave A Reply