четвъртък, 4 март 2010 г.

Тошо Тошев болен, "Труд" - на автопилот

Posted on 13:07 by Admin

Валерия Велева се гласяла да става главен редактор

Някогашният всекидневник №1 "Труд" изживява най-мъчителния период от историята си, притеснени са от екипа му. Главният редактор Тошо Тошев още се възстановява след тежка болест и дълго лечение във Франция.

Тошев фактически не ръководи оперативно медията и почти не се появява на ежедневните редакционни планьорки.

По тази причина сред колектива царяло истинско безвластие, а журналистите - вместо да се отдадат на оперативните си задачи, се занимавали с клюки и интриги.

"Не е ясно кой води и кой ще води бащината дружина. Тук всеки се държи като началник, а тиражът и продажбите се сриват мълниеносно", отчитат видни "трудоваци".

По техни данни за поста "главен редактор" се стягала не друга, а личната журналистка на Ахмед Доган - Валерия Велева. Тя виждала конкуренция единствено в лицето на зам. главната редакторка Светлана Джамджиева, но последната тънела в грижи по болния си съпруг Борислав Джамджиев и едва ли щяла да се пребори за поста.

"Ако Валерия поеме "Труд", Доган ще си има още един вестник", тъжно обобщават ситуацията посветени. Същевременно тиражът на някогашния 400-хилядник вече е под 70 000 бройки. Дори това обаче били изкуствено поддържани нива за пред рекламодателите - истинските продажби не надвишавали 40 000 екземпляра.

No Response to "Тошо Тошев болен, "Труд" - на автопилот"

Leave A Reply