четвъртък, 4 март 2010 г.

Сблъсък: Венета Райкова vs Николай Бареков

Posted on 19:43 by Admin

Тя: Ти си дъното на отходната яма
Той: Ставаш за продавачка на женския пазар

"Бедни ми Бареков, срам и резил за теб - да паднеш толкова ниско - до дъното на отходната помийна яма! С писане на лъжи по мой адрес ли почна да си вадиш хляба?! А след мен започна и Николета Лозанова?! А искаше да ставаш кмет на Пловдив, май? Как храниш детето си с тези пари, които вземаш от помиите, които изливаш върху нас?"

Тези гневни думи Венета Райкова написа във фейсбук и така постави началото на яростна война с бившия водещ на Сутрешния блок на Би Ти Ви.

Поводът за гнева на Венета бе анкета в светския сайт blife на съпругата на Николай - Евгения. В нея бе публикувана анкета: Журналист ли е Венета Райкова и може ли тя да разговаря с гости, които не принадлежат към гилдията на фолкпевиците или врачките?

Според сайта в допитванетоса се включили 353-ма души. 29% от тях смятали, че Венета трябва да си седи вкъщи и да си гледа детето. Те били категорични, че била всичко друго, но не и журналист.

25% от гласувалите са изразили подкрепата си за Райкова като сериозен журналист. Прилика между нея и Албена Вулева намирали 16%, а 14% смятали, че въпросът не заслужава да бъде обсъждан.

В публикувания в сайта текст се правят внушения, че Венета става за продавачка на Женския пазар, а ако се вярвало на рапъра Ванко 1 - и за скандални ласки. 5% от гласувалите все пак отсекли, че водещата на „Горещо" е най-добрата в журналистическата гилдия.

По-късно Бареков предизвика пореден скандал в своя сайт bNews, в който написа, че Николета Лозанова се подвизава в сайт за елитни проститутки под името Миа. Медиата на бившия водещ дори сезирала НАП за случая. "Издателите сме готови да се видим в съда с г-ца Лозанова и да защитим истината с фактите, с които разполагаме", пише още в BNews.

Не успя да се свърже с Бареков и Райкова, но скандалът между тях е сред най-коментираните. В съсловието на журналистите са шокирани от безцеремонните и груби нападки, които бившият тв водещ отправя към колежката си.

Конфликтите в журналистическата гилдия стават все повече, като те се водят без подбор на средствата, коментират анализатори. Те предполагат, че острите сблъсъци най-вероятно са свързани със сериозни процеси в преразпределението на медийния пазар.

No Response to "Сблъсък: Венета Райкова vs Николай Бареков"

Leave A Reply