неделя, 28 февруари 2010 г.

Първанов предложил на Алексей да оглави разуснаването

Posted on 15:12 by Admin

В последните месеци преди показния си арест Алексей Петров е получил няколко съблазнителни оферти за заемане на висши държавни длъжности. Отказал ги е всичките!

Това донасят информатори от горните етажи на властта. Въпросните информатори са потресени, че първенците на републиката, които буквално допреди дни са ухажвали Алексей с оферти за назначения, сега един след друг се отричат от него.

"Нима за някакви си 24 часа внезапно узнаха, че е бил мафиот или „октопод"? Това е абсурд и илюстрация на тоталния страх, който цари от правителството", коментират нашите източници. В разгара на публичния си конфликт с премиера Борисов за посланическите назначения президентът Първанов е потърсил подкрепа от Алексей Петров. Това се е случило на специална среща между двамата в резиденция "Бояна" в началото на ноември. Както е известно,тогава се заговори за импийчмънт (отстраняване от длъжност) на държавния глава, а депутати от ГЕРБ и ДСБ дори изявиха готовност за подобна акция.

За да спечели агента под прикритие и настоящ "баш октопод" на Своя страна, президентът му предложил да стане зам.-шеф на националната разузнавателна служба.

Петров, който е доцент и преподавател в УНСС, трябвало да поеме икономическите въпроси в родното разузнаване.

Алексей обаче за пореден път демонстрирал странна и почти фанатична лоялност към стария си боен другар от каратето - Бойко Борисов. Офертата била отхвърлена и Петров не заел явна страна в скандала между първите двама в България.

Малко по-късно Борисов и Първанов тихомълком се разбраха и заровиха томахавките. Цената на този съюз засега не е ясна, но държавният глава - след едноседмично изчакване, преди дни се изказа пред "Дарик", че подкрепя операция „Октопод".

Но не засегна контактите си с Алексей Петров.

Арестант №1 на България получил през есента и друго заслужаващо внимание предложение - да стане съветник в Главна прокуратура!

Там предвиждали да създадат спецзвено за борба с организираната престъпност. Алексей трябвало да бъде назначен във въпросното звено и да координира връзките между обвинители, МВР и ДАНС - нещо, което той вече беше вършил в предишната си битност на съветник на Петко Сертов.

Третата оферта за Петров дошла от... възможно най-върлия му опонент и хулител днес - лидера на "Атака" Волен Сидеров.

През ноември Сидеров и Петров се срещнали в хотел "Радисън" срещу Народното събрание. На рандевуто Волен поискал от Алексей да му ходатайства пред Яне Янев и РЗС, които трябвало да уредят вливането на "Атака" в структурите на европейските консерватори. В замяна Петров можело да получи стола на... вицепремиер в едно бъдещо коалиционно правителство на ГЕРБ и "Атака".

"Алексей прие подобни идеи като несериозни", твърдят приближени до агента под прикритие.

Факт било обаче, че Волен Сидеров имал и друга среща с Петров - някъде през пролетта на 2009 г., непосредствено преди парламентарните избори. Тогава видният атакист отишъл на басейн "Спартак" заедно със съпругата си Капка Георгиева.

"Не може ли ние да получим някое скандално докладче на ДАНС - от тия, дето ги даваш на Яне Янев?", запитала простодушно г-жа Георгиева.

Има съмнения, че контактът между Петров и Сидеров е бил документиран.

No Response to "Първанов предложил на Алексей да оглави разуснаването"

Leave A Reply